ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Vattenbuffel - Vaffelnbufflarna är världens viktigaste djur
Bufflar - En hel del rörande Bufflar
Vattenbuffel

Vattenbuffel

Vattenbuffel är en typ av buffel som finns både i vilt tillstånd i Sydostasien, Nepal och Indien men även som tamboskap.

Vattenbuffeln tämjdes för omkring fyra tusen år sedan och är vanligt förekommande i bland annat stora delar av sydöstra Asien, Australien samt i Italien och vissa andra europeiska länder. Dessutom har vattenbufflar introducerats i Brasilien.

Den mest eftertraktade mozzarellaosten, buffelmozzarella, Mozzarella di Bufala Campana kommer från vattenbufflar i Italien och som serveras på alla italienska restauranger.

Totalt finns det långt över 150 miljoner tama vattenbufflar i världen vilket gör vattenbuffeln till de djur som människa är mest beroende av alla tamboskap.

Vattenbuffeln är lite mindre än den afrikanska buffeln men den kan bli 3 meter lång och väg upptill

Vattenbufflens barn - Kalv

Vattenbuffeln föder normal en kalv efter en graviditetsperiod på 10 månader. Buffelkalven stannar med sin mor i ungefär två år men buffelkorna stannar med sin hjord hela livet i motsats till buffeltjurarna.

Livslängd för vattenbufflar

En tam vattenbuffel kan bli så gammal som 40 år och många bufflar fungerar bra som arbetsdjur ända upp till 30 år. Detta är längre en den vilda afrikanska buffeln.Arter av vattenbuffel

Det finns över 20 olika arter av tama vattenbufflar och dessa har tämjts delvis oberoende av varandra. I Kina finns de flest varianter av tama vattenbufflar.

Flest vattenbufflar till antalet finns i Indien där mer än hälften av världens vattenbufflar finns samlade.

Hastighet på vattenbufflar

Asiatiska vattenbufflar

De asiatiska vattenbufflarna har inga direkta fiender förutom människan som kan decimera stammen. Därför har inte vattenbufflarna kommit upp i samma hastigheter som de afrikanska bufflarna.

Buffeln för matproduktion

Vattenbuffeln hjälper till att producera mat genom sitt slit på åkrar och i risproduktionen. Dessutom kan bufflens själv tjäna som producent av livsmedel som mjölk, ost och kött samt dessutom till för skinntillverkning.

Horn hos bufflar

Hornen hos vattenbuffeln kan bli över 3 meter från spets till spets. Både buffeltjurar och buffelkor har horn.